mandag den 15. maj 2017

Syaften d. 3. maj

Denne syaften bar kraftigt præg af det stichery-kursus mange af os netop havde været på hos Rosane, og det vil også fremgå af billederne i dette indlæg - så er du advaret! Så vi starter med noget helt andet - et tæppe så simpelt i mønstret, men bare udført så flot og med det mest perfekte valg af farve og type stof til de massive trekanter imellem "pyramide"-blokkene. Billedet her yder det slet ikke retfærdighed, trekanterne er gråblå på en støvet, velour-agtig, blød måde, der bare komplementerer blokkene med udførlige valg af reprostoffer på den lækreste måde. Edle har syet blokkene, Ella har samlet og skal nu til at quilte for Edle. Vi håber at Edle får glæde af dette flotte tæppe i lang tid fremover!


Malene har været på kursus hos Stjernestoffer og har syet en toilettaske med net (mesh) indeni. Smart!


Anna har tidligere syet en nålemappe i hjertefacon, men nu er modellen opgraderet med nålepude (uden for billedet) og angivelse af nåletyper indeni:


Så går det løs - først Merete der har syet den første prøveklud fra kurset på forsiden af en lille symappe:

Indeni er der lommer til det praktisk værktøj:


Marie har leget med voksfarver på den anden prøveklud vi fik på kurset, og herefter er der stichet i farver der passer. Jeg har linket her så I kan se hvordan pakken med farver ser ud, men de kan også fås i Arnold Busch eller Bog og Ide. Det vigtige er at det er voksfarver og at de er vandfaste. Når man har farvet, så fixeres farven med et varmt jern med køkkenrulle imellem jernet og stoffet. 


 Jeg kan ikke huske hvem der har lavet de enkelte her, men det er sjovt at se hvor forskelligt det samme motiv bliver med forskelligt farvevalg:

(Den sidste her er Ritas - jeg kan nemlig huske at Rita var gået amok med de franske knuder og knaphulsstingene ☺)

Jeg kommer ikke på onsdag, så hvis vi ikke ses til udflugten den 17. juni, så rigtig god sommerferie!
I får en mail med nærmere oplysninger, både om sæsonstart og udflugt, så hold øje med din mailboks!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar