mandag den 24. april 2017

Stichery-kursus med Rosane

Wey - lørdag var dagen vi havde meldt os til, nogen stod på venteliste til og vi alle havde glædet os til! Rosane Paiva Mortensen og Charlotte fra Tante Andante kom på besøg, og vi skulle lære at stitche eller brodere. Glem alt om korssting - det her er tegning med nål og tråd!

Allerførst et billede af min (Maries) færdige prøveklud, som vi fik til at øve os på (den blev syet færdig lørdag aften og monteret som en mugrug søndag...). Så kan alle se hvad resultatet af dagens anstrengelser kan ende med:


Da Rosane og Charlotte havde pakket taskerne ud og var klar, var lokalet fyldt med lækre sager, både ting vi kunne kigge på og som Rosane brugte til at vise os mulighederne, og masser af udstyr og nødvendigheder i butikken vi kunne købe!

 Rosanes flotte eksempler på hendes ideer og kunnen:De små haveredskaber er købt i en hobbyforretning og fuldender vægophænget med have-tema:


Tante Andante-butikken på et par borde. Vi kom ikke til at mangle det vi skulle bruge:


Hanne P. havde som sædvanlig sørget for at vi kunne få et solidt morgenfoder med hjemmebagte boller:


Snart var der flittig aktivitet ved alle bordene:


Her er Rosanes eksempel som vi alle tog billeder af, så kunne vi kigge på facit hvis der var noget vi var i tvivl om:


Vi skulle starte med at lære at tegne mønstret over på stoffet ved hjælp af vores lyskasser og derefter fik vi tips til de enkelte typer af sting: Bagsting, ri-sting, knaphulssting, lazy daisy (ligesom millefleur-sting), kædesting og franske knuder. Jeg tror at alle fik tips til at sy dem pænere, nemmere og mere regelmæssige end vi har gjort hidtil.


Rosane er den sødeste og meget pædagogiske underviser. Hun fortalte os hvordan vi ikke bør gøre og hvordan hun synes vi skal gøre det og hun viste os eksempler på de ting hun havde lavet med de forskellige sting:


Rosane bad mig om at give jer følgende links til relevante websites:
Gail Pan Design - se fx menuen Patterns.
Jenny of Elefantz - se menuen Patterns og køb evt. mønstre gennem hendes Craftsy-shop.
Hatched and Patched - her er både købemønstre og gratis mønstre
The Bird House - Natalie Bird designs

og derudover kan man jo altid bruge Google - printe og tegne over... eller bruge motiver fra malebøger, mandala-bøger el.lign.

Til sidst et billede af Anette M's etui til hendes lyskasse. Et ældre broderi i UFO-kassen er kommet til ære og værdighed som motiv på etuiet - super-fint og god ide!


Tak for en dejlig dag der som sædvanlig var alt for kort! Forhåbentlig kan vi få Rosane til at komme igen næste år og lære os flere og sværere sting!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar