søndag den 12. januar 2014

Syaften 8. januar 2014

Så er det nye år i gang! Hele 30 Kronborgquiltere var friske efter juleferien og klar til nye projekter. Nogle havde også lavet ting færdige:

Ella havde (som sædvanlig er jeg lige ved at skrive) et nyligt færdigsyet tæppe med - et forsøg på applikation af sjove organiske former, inspireret af Mie Elvers.


Interessen for at studere teknikken var ret stor og alle skulle se med fingrene. Ella har strøget tynd vlieseline bag på alle de mørke stoffer og derefter klippet tusindbenformerne med en lille skarp saks til alle blokkene. På den måde får hun af ét kvadrat applikationsstykker til to blokke - en positiv og en negativ.

Det mørke applikationsstykke lægges ovenpå et lyst kvadrat og applikeres på med maskin-knaphulssting. Det har været tålmodighedsarbejde!

Mariann havde to færdige toppe med, lagt løst sammen med mellemfoer og bagside. I den ene var der to lag volumenvlies som mellemfoer, i den anden sandwich var der et mellemtykt lag pladevat. Disse to forsøg skulle bruges til at finde ud af hvad der skal i sandwichen til et all-over-quiltet sengetæppe som Mariann og Annette hver skal i gang med. Jeg tror det endte med at blive´det tykke pladevat, da det vil være bedst til at få quilten til at poppe op.


Vi håber at de to forsøgstoppe også bliver lavet færdige på et tidspunkt. Flotte farver!

Hanne P. havde muntret sig med symaskinen og en balipop og fået dette lækre, bløde slumretæppe ud af det. Der var lækker blå fleece på bagsiden.


Næste onsdag er der foredrag med Filippa Gårdbo og Jette Schiøtt om den amerikanske borgerkrig og de quilts der blev syet i den periode. Glæd dig - vi ses!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar