søndag den 25. maj 2014

Sommerudflugt til KorsørLørdag d. 24. maj tog Kronborgquilterne af sted på årets store udflugt - i år gik turen sydpå til Korsør. Hovedmålet var Baliquilt - vi havde glædet os og vi blev ikke skuffede!


Pernille huskede heldigvis at tage et par billeder i butikken, hvor Laila bød på kaffe og lækker hjemmebagt kage. Hun havde også sørget for frokost til os - lækre bagels med fyld. Laila havde heldigvis hjælp af hendes utrolig søde søn Rasmus og Birte (var det vist?) for hun havde travlt med at betjene os alle 26, når vi skulle spørge og handle og betale. I baglokalet kunne vi se longarmquiltemaskinen fra Beo Beo i funktion. 

Vi nåede at se Accuquiltmaskinen blive demonstreret; vi var mange der var imponerede over de muligheder den giver, både for let udskæring af dele til maskinsyning eller syning på amerikansk - eller for den sags skyld til over-pap-syning. Men især mulighederne for applikationsdele var spændende, synes jeg... På billedet ovenfor er det netop brugen af maskinen Laila viser frem. 

Laila er fantastisk - hun er sjov og i godt humør - vi er kede af, at hun ikke ligger lidt tættere på os i Helsingør 

Kl. 13.30 kørte vi det lille stykke vej fra Baliquilt til Søbatteriet, hvor vi var på By-og Overfartsmuseet i den gamle magasinbygning. Det er et sjovt sted at opleve, med udstilling af gamle interiører, både lokalt fra Korsør og men også fra nogle af de tidligere færgeruter ud af Korsør.


Der var også en særudstilling om taxa-historien i Korsør. 


Der var utrolig mange udstillede modelskibe og færger. Det var lidt nostalgisk at se hvor mange af dem der var bygget på Helsingør Skibsværft, man kunne se det på de små skilte ved hver model.  Disse to færgers originaler var fx fra Helsingør, men sejlede på Storebæltsruten.


Der var en flot udsigt fra volden ud mod Storebælt. 

Hjemme igen i Helsingør kunne vi trætte og mætte på oplevelser (men tilsammen 18.200 kr fattigere...) sige farvel og god sommer - vi ses til august!


1 kommentar:

  1. Tusind tak for sidst, det var rigtig hyggeligt at have jer på besøg.

    SvarSlet